Høsten i Houston var jammen fin. Den varte i 2 dager. Den ene dagen regnet det. Den andre dagen blåste det. Ferdig! Nå er det sol og sommer igjen. Utfordrer herved den bergenske høsten til å ta seg en studietur til Houston for litt inspirasjon.
Ellers går det i husmorliv med stor H her borte. Har aldri brukt så mye tid på å utrette så lite. Hva skal vi ha til middag? Hvordan lages det? Hvilken matbutikk skal jeg gå på? Har vi utstyr? Hvor kan vi kjøpe mer utstyr? Hvorfor smaker alt jeg lager så rart? Og finnes det en trylleformel for å få de forb..... brødene til å heve??
De gode rundstykkene som jeg pleide å lage før ligner nå mest på udetonerte håndgranater. Det begynner ofte veldig bra. Jeg godsnakker med deigen, sånn at den er skikkelig motivert for første heving.
Den går som regel over all forventning, men så er det slutt på moroa. På en eller annen mystisk måte klarer deigen å snike seg ned fra en fin topp som lå fluffy over kanten til en slags hengekøyefasong i ovnen. Hver gang. Så nå driter jeg i det. All gjœrbakst er nemlig godt når det kommer rett fra ovnen, uansett, så nå bare spiser vi fort opp. "Har vi ikke middag? "spør ungene. Jo, vi har hjemmelaget hengekøyebrød. "Har vi ikke middag?", spør Ketil. Jo vi har hjemmelaget hengekøyebrød. Dette spørsmålet er pussig nok ofte etterfulgt av ".., og hva har du gjort på i hele dag da?" Den slags spørsmål er det bare å overse, det er faktisk VELDIG travelt å leve opp til reinkarnasjonen av den norske 70-talls husmoren med sjekkhefte og forkle! Nok om det. Vi må ha litt bilder. Det er bare noen dager til Halloween, og det skal selvfølgelig feires på amerikansk vis. Så kommer du på besøk til oss blir du ønsket varmt velkommen av denne karen.
Innimellom all husmortravelheten ble det faktisk tid til et lite thai-matkurs hos flotte Elin. Og Elin er en sabla grei Houstonfrue, for hun skrev helt uoppfordret på bloggen sin at jeg var en mester til å lage Tom Yum suppe og peanøttsaus. Jeg blir altså så glad av sånn matlagingsskryt:) Takk Elin!
Underholdende, morsom lesning som alltid, Bente. Du var virkelig flink på kjøkkenet mitt, men kanskje vi må ha et bakekurs også? I dag har jeg nemlig vært i sjømannskirken og lært noen triks av husmora.
SvarSlettBakekurs hadde vœrt noe ja! Det får bli etter tapasen til Monika. Håper det er greitt at jeg låner bilde dutok av suppekokken. Hvis det blir veldig populœrt skal jeg kreditere deg:)
SvarSlettHerlig skriving og skikkelig kjekt med bilder. Likte godt det av brødene dine. trodde først det var solsengene som var pakket inn for de to dagene med høst,men så skjønte jeg hva det var. Kult ;-). Ellers er det kjekt at du har tid til å lure på hva du skal gjøre, hvor du skal gjøre det, hva du må handle for å gjøre det du tenker å gjøre og sist, men ikke minst, tenke på hvordan du kan få handlet inn det du tenker å gjøre. Phu, kjenner meg litt igjen fra "mitt forrige" liv og jeg mener at dette livet ikke passer for alle. MEN, det passer perfekt for positive, flinke og tenkende mennesker som oss. Blir spennende med oppdatering etter Halloween hos dere. Akkurat den biten savner jeg ikke så veldig. FLott at dere har det bra Bente. Fortsett med det. God klem fra Grethe og co
SvarSlettHei på deg Bente.
SvarSlettJeg er jammen glad du er travelt opptatt alle dager. En arbeidsløs Bente som sitter på en stol dagen lang og ser ut i luften ville vært elendig slekts-reklame. Stå på.
Men altså, dette her med mat og brød bekymrer meg endel. Det finnes mange firma som skryter av levering av pakker på no time, så hvorfor ikke la de prøve seg? Jeg kan lage en diger brøddeig, den der gode du vet, og sende. Pakken kan merkes "kan etterheve natten over", da har de et slags tidsperspektiv å forholde seg til. En må jo være løsningsorientert.
Plan B er og under konstant vurdering. Den går ut på personlig levering, men jeg sliter litt med logistikken. Uansett, have a nice day og klem mine to tantebarn hemningsløst fra meg. Savner dere alle.
Hilsen Rita